Berken multiplex

Berkentriplex is het veelzijdigste plaatmateriaal in zijn soort dat in de handel verkrijgbaar is. Het kenmerkt zich door een grote homogeniteit. Het scala van producten is enorm, uiteenlopend van standaardtriplex tot speciaal ontwikkelde samenstellingen voor de meest geavanceerde, technische toepassingen. Berken en elzen zijn de eerste houtsoorten die voor de triplexproductie op industriële schaal zijn gebruikt (in Polen). Dit eerste triplex, gelijmd met beenderlijm, was kwetsbaar. Door de komst van betere lijmen en de acceptatie van plaatmateriaal naast massief hout heeft de triplexindustrie een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Toen in de jaren zeventig de concurrentie van houtsoorten als okoumé en meranti en van naaldhouttriplex opkwam, heeft met name de Finse triplexindustrie maatregelen genomen. Innovatie had tot resultaat dat er vele verschillende plaattypen op de markt kwamen. Hierbij zijn vooral de uitstekende eigenschappen van de houtsoort berken uitgebuit, zoals de homogeniteit en stootvastheid.Active Image

EIGENSCHAPPEN: Enkele specifieke eigenschappen maken berken tot een bijna ideale houtsoort voor de triplexfabricage. Het is een zeer uniforme en homogene houtsoort die heel goed te bewerken is. Het is voorts goed te drogen, te lijmen en te buigen. De homogeniteit maakt het tot een stabiele soort. Er zijn slecht enkele minpuntjes: de gevoeligheid voor blauwschimmel (die betrekkelijk eenvoudig is tegen te gaan) en de duurzaamheid: duurzaamheidsklasse 5. Door innovatie en technieken die zorgen voor een toegevoegde waarde, zijn deze punten goeddeels ondervangen.

PRODUCTIE: De voornaamste gebieden waar berkentriplex wordt gemaakt, zijn Finland, Rusland en enkele Oost-Europese landen. In deze laatste gebieden fabriceert men nog voornamelijk standaardtriplex. Het rondhout wordt bij aankomst op het fabrieksterrein opgeslagen, opgemeten en geclassificeerd. Voor het schillen gaan de stammen enige tijd in warm water om het schilproces te vergemakkelijken. Hierna volgt het ontschorsen en daarna het schillen. De meeste fabrieken schillen op één dikte, namelijk 1,5 mm. Het fineer wordt direct hierna weer opgerold of op lengte gesneden. Na het schillen droogt men de fineren tot een vochtpercentage van circa 6-8%. Vervolgens worden deze op maat gesneden en op kwaliteit gesorteerd. De fineren die niet de volledige afmeting halen worden gebruikt als tussenfineren. Men sorteert de fineren ook op langs- en dwarsfineren. Bij langsfineren loopt de nerf- of draadrichting van het hout parallel aan de lange zijde. Staat de nerfrichting haaks op de lange zijde, dan spreekt men van dwarsfineren. Door de kruiselingse opbouw krijgt de plaat een maximale sterkte. Per gewenste plaatdikte bepaalt men het aantal lagen en de opbouw van de fineren. Ieder tweede fineer is een lijmfineer, dat aan beide zijden door lijmrollen van lijm is voorzien. Voor de pers worden de fineren in de juiste volgorde opgebouwd en onder hoge druk en temperatuur tot platen geperst. De platen gaan daarna het magazijn in om te besterven en te stabiliseren. De laatste handelingen zijn: op de juiste maat zagen, schuren, eindcontrole op kwaliteit, en in de meeste gevallen de plaat voorzien van een merk of stempel.

BEWERKING: Het homogene berkentriplex is uitstekend te bewerken met alle gereedschappen. Er ontstaat zo een zeer glad oppervlak; bij gebruik van scherp gereedschap splintert het weinig of niet. Zagen, boren, frezen, schuren en lijmen leveren geen enkel probleem op, evenmin als schroeven en spijkeren. De afwerking met verf of beits verloopt probleemloos en vergt geen speciale voorzorgsmaatregelen. De randafwerking verdient wel aandacht. De randen mogen niet permanent worden blootgesteld aan weer en wind, tenzij men speciale filmcoatings toepast

TOEPASSSINGEN: Door het enorme aanbod zijn er ook een groot aantal toepassingen. De standaardplaat wordt gebruikt in de meubelindustrie. Ook zaagt men de platen tot vloertegels. Voor de kleintjes zijn er legpuzzels, waarbij de eigenschappen goed tot hun recht komen: vrijwel splintervrij en ontbreken van geur- en smaakstoffen. Voor mallen is het uitermate geschikt, evenals voor verpakkingsmateriaal en koelcellen in de levensmiddelenindustrie. Voorzien van speciale toplagen (glasfiber- of polyestercoating) is berkentriplex een topproduct in de containerbouw en in de scheepsbouw. Vloeren van dit stootvaste triplex zijn meestal voorzien van een speciale antisliplaag. De platen vinden ook ruim toepassing in de carrosseriebouw, in zowel vloeren als (trailer)wanden. Voorzien van kunststoflaminaten zijn de platen geschikt voor gevelbekleding. Met een goed overschilderbare film als toplaag wordt berkentriplex veel gebruikt voor reclameborden. Door de beschikbaarheid in grote afmetingen is de plaat een hoogvlieger in de betonbekistingswereld.

MEER INFORMATIE: Fins Handbook en Berken normering

DegoCarat
DegoCrown
DegoDeck
DegoDiamond
DegoFloor
DegoForm
DegoLaser
DegoNella

De Gouw Handelmaatschappij is sinds 2008 FSC® en PEFC gecertificeerd.

De Forest Stewardship Council® (FSC) is een onafhankelijk, breed gesteund en wereldwijd opererend systeem voor de certificering van verantwoord beheerd bos en verantwoord geproduceerd hout.

FSC heeft als eerste wereldwijd toepasbare richtlijnen opgesteld voor certificering van goed bosbeheer en de handelsketen. FSC gecertificeerde goederen kunnen uitsluitend door FSC gecertificeerde bedrijven als zodanig verwerkt en verkocht worden.

PEFC is een certificatieschema voor duurzaam bosbeheer.