Geschiedenis

Op 30 april 1990 namen Ton de Gouw en de N.V. Omniplex het besluit om de Gouw Handelmaatschappij b.v. op te richten. Samen met 3 mede-aandeelhouders kwam uiteindelijk in juni van datzelfde jaar de onderneming definitief tot stand.

De Gouw Handelmaatschappij b.v. werd een voorraadhoudende importeur in plaatmaterialen welke al snel succesvol bleek, wat leidde tot de nieuwbouw van onze loodsen en kantoren op 1 juli 1994 te Gilze. De opslag capaciteit werd in april 1998 verder uitgebreid. Ton de Gouw is dan inmiddels 40 jaar actief in de branche.

In 2001 besloot Ton de Gouw om het dagelijkse bestuur over te dragen aan een nieuwe generatie.

De steeds doorgaande groei van het trouwe klantenbestand had in 2006 geleid tot de aankoop van een tweede loods waardoor een hogere opslagcapaciteit werd verkregen. Dit was broodnodig teneinde de steeds groeiende voorraad goed te kunnen blijven handelen. In 2008 kregen onze loodsen een update en werden deze volledig opnieuw ingericht.

Vanzelfsprekend ging de crisis ook ons niet voorbij en werden wij genoodzaakt in 2009 maatregelen te nemen om het bedrijf zo goed mogelijk door de moeilijke tijden heen te loodsen. De jaren erna bleek hiermee toch de juiste beslissingen waren genomen.

Jeroen de Gouw, inmiddels meer dan 20 jaar werkzaam bij de onderneming, draagt de verontwoording over de dagelijkse leiding.

De Gouw Handelmaatschappij is na zoveel jaren bestaan nog steeds de jonge, dynamische én onafhankelijke voorraadhoudende importeur welke klantgerichtheid, continuïteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel heeft staan.

De Gouw Handelmaatschappij is sinds 2008 FSC® en PEFC gecertificeerd.

De Forest Stewardship Council® (FSC) is een onafhankelijk, breed gesteund en wereldwijd opererend systeem voor de certificering van verantwoord beheerd bos en verantwoord geproduceerd hout.

FSC heeft als eerste wereldwijd toepasbare richtlijnen opgesteld voor certificering van goed bosbeheer en de handelsketen. FSC gecertificeerde goederen kunnen uitsluitend door FSC gecertificeerde bedrijven als zodanig verwerkt en verkocht worden.

PEFC is een certificatieschema voor duurzaam bosbeheer.